Toiminta

Perkkiön monttu

Kylällämme sijaitsee suurehko kivilouhos, jossa on kaksi kaksi suurta monttua. Ne ovat täyttyneet vedellä muodostaen mukavan kesäisen virkistymiskeitaan järviköyhän paikkakunnan asukkaille. Ylivieskalaiset ovat ristineet tuon paikan ”Perkkiön montuiksi”.

Nykyään vain toinen montuista on uimakäytössä.

”Perkkiön montut” palvelee helteisinä kesäpäivinä niin kyläläisiä kuin muitakin, kutsuvan kirkkaalla vedellään ja mukavalla hiekkarannallaan.

Montun ympäristöstä löytyy myös Geokätkö. Kätkölle mennessä kannattaa ottaa oma kynä mukaan.

Kähtävänjärven laavu

Perkkiöntien kautta Kivinevan metsätietä 4,4km (suoraan tien päähän asti). Talvella kyläyhdistys auraa tien laavulle satunnaisesti. 800m ennen laavua on parkkialue, jonka jälkeen tie on huonokuntoisempi. Autolla pääsee kuitenkin perille asti, jossa on kääntöpaikka sekä pieni parkkialue. Laavulla voit mm. Paistaa makkaraa, keittää nuotiokahvit, onkia ja uida. Varaudu omilla nuotiopuilla ja vie roskat mukanasi pois. Mukavaa retkipäivää!

Vilinkallion Laavu

Ojakylän koulun takaa lähtee koulun pururata, joka johtaa Vilinkallion laavulle. Pururataa pitkin matkaa kertyy koululta laavulle noin 800m ja pururadan pohjaa on helppo kulkea myös lasten kanssa.

Vilinkallio on luonnonkaunis retkeilypaikka jääkauden muovaamine kivipaaseineen. Laavun ympäristöstä löytyy tutkimisenarvoisia hiidenkoloja ja kiipeilypaikkoja. Laavulla on mukava viettää aikaa tulen ääressä eväitä nauttien. Omat puut kannattaa varata matkaan ja muista viedä roskat mukanasi pois.

Koulualue ja Liikuntasali

Ojakylän koululla sijaitsee Savela-Ojakylän kyläyhdistyksen talkoilla rakentama liikuntasali. Liikuntasalissa voi pelata monenlaisia pelejä, muun muassa lentopalloa, koripalloa, sählyä yms.  Sali on vapaasti varattavissa kyläyhdistykseltä. Ohjeet varaukseen löydät Salivuorot-välilehdeltä.

Savelan nuorisoseura

Savelassa Veitsimäentie 1:ssä on kunnostettu, yli sata vuotta sitten rakennettu, Ylivieskan Nuorisoseura ry:n omistama Savelan Nuorisoseurantalo. Talolla on runsaasti käyttöä. Sitä vuokrataan yrityksille ja yksityisille tapahtuma-, kokous- ja juhlapaikaksi. Keittiöstä löytyy laitoshella, tiskikone, kahvi- ja ruokailuastiasto, viini ja samppanjalaseineen 140 hengelle. Salin puolella on videotykki ja langaton äänentoisto. Lisätietoja ja vuokraushinnasto löytyvät Ylivieskan Nuorisoseuran kotisivuilta.

Laser-ammunnat

Laser-ammunnoista voisi kirjoittaa seuraavan tekstin:
”Ojakylältä löytyy hauska laser-ammunta simulaattori, jossa on mukava käydä viettämässä aikaa perheen tai ystävien kanssa. Simulaattoria hallinnoi Ylivieska-Ojakylän metsästysseura, jonka sivuilta varaukset voi käydä tekemässä. http://www.ojakylanmetsastysseura.com/laserammunnat/